svētdiena, 2013. gada 3. februāris

Kāda ir starpība starp Normalize.css un reset CSS?


 Mājaslapu izstrāde ir grūts process, tas var būt ļoti ķepīgi, it īpaši lietojot CSS, ko mūsdienās vaig visur. Šajos rakstos iziesim cauri galvenajai atšķirībai starp normalize.css un reset CSS mājaslapu izstrāde procesā. 

1.       Normalize.css saglabā noderīgas noklusējumus nevis "unstyling" vissu. Piemēram, elementi patīk sup vai apakšgrupas "vienkārši strādāt" pēc ieskaitot normalize.css (un faktiski kļūst stabilāka) tā kā viņi ir vizuāli neatšķiras no parastā teksta pēc tostarp reset.css. Tātad, normalize.css neparedz vizuālo starta vietu (homogeny) no jums. Tas var būt ikviena gaumei.Vislabāk to darīt, ir eksperimentēt ar abiem, un redzēt, kas jums labāk patīk.
2.       Normalize.css izlabo dažas kopīgas kļūdas, kas ir ārpus darbības jomas, lai reset.css. Tā ir plašāka joma, nekā reset.css, kā arī nodrošina kļūdu labojumus kopīgām problēmām, piemēram: displeja uzstādījumus HTML5 elementiem, mājaslapu izstrāde, trūkums fontu mantojuma ar formu elementiem, labojot fonta izmērs izciršanas provizoriskas, SVG pārslodzi IE9, un poga stils bug iOS.
3.       Normalize.css netiek juceklīgi izlikti jūsu Izstrādes rīki. Kopējā kairinājums, izmantojot reset.css ir liels mantojums ķēde, kas tiek parādīta pārlūkprogrammas CSS atkļūdošana rīku. Tas nav tāds jautājums, ar normalize.css jo mērķa stylings.
4.       Normalize.css ir vairāk moduļu. Projekti ir sadalīti relatīvi neatkarīgās daļās, padarot to viegli jums, lai novērstu sadaļas (līdzīgi formas normalizations).
5.       Normalize.css ir labāka dokumentācija. Normalize.css kods ir dokumentēts inline. Tas nozīmē, ka jūs varat uzzināt, ko katrs no koda līnijas dara, kāpēc tas tika iekļauts, kādas ir atšķirības starp pārlūkiem, un vieglāk pārvaldīt savu testu. Projekta mērķis ir palīdzēt, izglītot cilvēkus par to, kā pārlūki parāda elementus pēc noklusējuma, un padarīt tos vieglākus, ieskatoties uzlabojumos.
6.       CSS reset lieto ar mērķi likvidēt visus iebūvēto pārlūku stilu. Standarta elementi, piemēram, H1-6, P, spēcīgs, EM, u.c. galu galā meklē tieši tāpat, kam nav apdare vispār. Pārlūks sagaida no tevis, ka tu pats ievadīsi visu CSS info. Mājaslapu izstrāde tiek padarīta vieglāka, jo pats zini kur, kas jāmaina.
7.       Normalizē CSS mērķis ir padarīt iebūvēto pārlūku stilus optimizētus visiem pārlūkiem. Elementi, piemēram, H1-6 parādīsies drosmīgi, lielāki u.c. visās pārlūkprogrammās. Tev ir jāpievieno tikai daļa no CSS stila, padarot mājaslapu izstrādi amatieriskāku, jo nezināsi kur, kas jāmaina ja gribēsi jaunus CSS stilus.
8.       Normalizētājs ir galvenokārt kopums stilu, balstoties uz to, ko tā autors doma varētu izskatīties labi, un dara to izskatās saskanīgam pārlūkprogrammās. Reset būtībā sloksnes Styling no elementiem, jums ir lielāka kontrole pār dizainu.
Svarīga lieta ko atcerēties ir, ka ne visas pārlūk programmas lasīs jūsu kodu vienādi, tāpēc vajadzētu izmantot XHTML mājaslapu izstrāde.
XHTML apzīmē paplašināmās hiperteksta iezīmēšanas valodas. Tas ir tiešām īpašs dialektu XML, kas ir vispārēja iezīmēšanas valoda.Galvenā atšķirība starp XHTML un HTML4 ka visi tagi, pēc atvēršanas ir jāaizver.
Kad izstrādājat mājaslapu neaizmirstat, ka taisāt to reāliem cilvēkiem, nevis pārlūkprogrammām. Lapai jāaizskatās labi, tā, lai cilvēkiem patiktu un browseri varētu nolasīt kodu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru