svētdiena, 2013. gada 3. februāris

Mājaslapu izstrāde ar CSS


CSS ir programmēšanas programma kura tiek lietota gandrīz visur. Mājaslapu izstrāde nebūtu iedomājama bez CSS, tāpat kā citu programmu un aplikāciju izstrāde.
CSS tiek lietot kopā ar kādu citu valodu. Ar CSS izvieto, „iekrāso” un uzlabo dizainu, ar citu programmu izveidotajiem elementiem. Interneta pārlūki nevarētu eksistēt bez vienas, noteiktas standarta programmas, kā CSS. Mājaslapu izstrāde galvenokārt ir sistēmas izveidošana, kuru sapratīs pārlūki.
Protams ir arī citas programmas kas dara līdzīgu funkciju kā CSS, piemēram Flash. Tas, kāpēc CSS ir populārāks par, piemēram flash, ir tas, ka lietojot flash lai izstrādātājs kaut ko rediģētu viņam ir jātaisa jauns flash kods, kas sastāv no bildēm un animācijām.
CSS lasītājs ir iebūvēts katrā pārlūkā, tāpēc pārlūki bieži prasa atjauninājumus. Pārlūku veidotāji ir ciešā sadarbībā ar mājaslapu izstrāde.
CSS ir viena no vecākajām programmām, taču kamēr citas programmas noveco un iziet no modes, CSS turpina attīstīties. Agrāk bija ļoti ierasts veidot vienkāršas mājaslapas ar HTML un CSS. Mūsdienās populāri ir satura pārvaldīšanas paneļi, piemēram WordPress. Taču pat WordPress ir nepieciešams CSS. Vien vārd sakot, ja iemācaties CSS vara saprast jebko un mājaslapu izstrāde būs ļoti vienkārša. Protams, iemācīties CSS nav viegli, tāpēc arī mājaslapu izstrāde ir tik liela finansiāla industrija.
Protams, ar mūsdienu tehnoloģiju viss paliek vieglāks (tas pats WordPress ir labs piemērs), taču mājaslapu izstrāde nekad nebūs iedomājama bez CSS.
CSS – tas ir kā arhitekts, kurš paņem klienta velmes un tās izvieto uz klienta zemes. Celtnieki ir kā palīgprogrammas. Protams, ar vienu pašu CSS neko nevar izveidot, tāpat kā nevar uzcelt kārtīgu māju bez arhitekta.
Ja paskatās uz modernākajām pasaules mājaslapām, arī tās lieto CSS. Tas, kā atšķiras labākie mājaslapu izstrādātāji no sliktākajiem, ir nevis programmas, bet gan kā viņi izmanto programmas. Izdomāt viltīgus trikus ar CSS nozīmē būt labam kodētājam, tas nozīmē ka mācēsiet izdomāt kā apieties ar jebkuru valodu, jo CSS noteikumi un koda izpildīšanas būtība ir pamats praktiski visām citām programmēšanas valodām.
Arī meklētājiem patīk labi sataisītas lapas, izmantojot CSS. Ja izmantojat CSS tad lapa labi izskatās – tātad meklētāji grib to rādīt saviem klientiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru