svētdiena, 2013. gada 3. februāris

Vai mēs pārāk daudz domājam par EPUB?


Viens teiciens ko lietojam nepareizi ir, ka EPUB3 ir "tehnoloģija" - kaut kas pats par sevi. Es uzskatu, ka šī kategorija kļūda ir galvenokārt rezultāts IDPF s (organizācija, kas uztur EPUB3) panākumi, veicinot Epub kā "savrupu" tehnoloģiju, lai kļūtu pasaules izdevniecība mājaslapu izstrāde.

Kamēr viss saturs ir trending uz CSS un JavaScript, galveno pārlūku tehnoloģija, šķietami mazliet dīvaini pozicionēt Epub kā kolekcija lietām, kas kaut ko atšķirīgu no tā, ko pārlūkprogrammās dara. Nianse varētu nebūt skaidras, tāpēc šeit sākas ...


EPUB būtībā standartu kolekcija apkopoja iekšpusē zip fails ar dažiem papildu biti, ka "saistoši" satur saturu mājaslapu izstrāde kopā. Papildu biti dod metadatus un nepieciešamā informācija par grāmatām, tostarp satura, u.c. lielāko daļu standartu ietīts ar šo, ka zip fails ir standarts, kas veikts par, vai pārsvarā veikti, pārlūkprogrammām. Līnija ir neskaidra, protams. Vai HTML 5 pārlūks ir tehnoloģija? Nē, tas ir standarts, kas varētu īstenot neko. Bet ļauj sejas tā ... pārlūkprogrammām stājās spēkā esamību, lai padarītu HTML un veida kļuva nosaukums šāda veida tehnoloģijas izstrādājot mājaslapu.

Pievienot uz sajauc CSS, ko izmanto, lai stils interneta lapas, kas attēloti pārlūkprogrammās, un JavaScript, ko izmanto, lai programmu tīmekļa lapas, izmantojot pārlūkprogrammu - pārlūkprogrammās kļuva programmatūra, kas spēj visas lietas veidu. Tajā pašā laikā dažas lietas kļuva spēj strādāt ar šīm tehnoloģijām. Tas ir iespējams, piemēram, manipulēt ar HTML, izmantojot instrumentus, kas nav pārlūkprogrammām. Jūs varat, piemēram, izmantot programmēšanas valodas, lai izveidotu un interpretēt HTML uz dažādu iemeslu dēļ (piemēram, failu konvertēšanas) bez satura nekad redzēt pārlūku mājaslapu izstrāde savā mūžā.

Taču, ja tas rīks padalās ar tik daudz funkcionalitāti, ka jūs vienkārši to sauc pārlūkprogramma? Kad pīle kļūt pīle?

Es uzskatu, ka jebkura tehnoloģija, kas dara visu, kas Epub pieprasa to darīt, ir pārlūku.

EPUB nepieciešama HTML, CSS, bitkartes atbalstu, MathML atbalstu, vektoru grafiskais atbalsts, javascript utt, utt, utt

Visas šīs sīkumi ir tikai veselais pārlūks sīkumi. Ja jums ir nepieciešams, lai izlasītu Epub un parādīt to, tehnoloģija jūs izmantojat, ir pārlūku. Tās nav "eReader programmatūra", vai "eReader", tā pārlūku un sauksim to tā.

Ja tas ir spalvas un quacks, tas pīle.

Kāpēc tas ir vieglas semantiskā pārorientācija svarīga? Nu tas ir svarīgi, jo ļoti pamats diskusijai par to, Epub būtu balstās uz pieņēmumu, ka Epub ir kaut pats par sevi. Kas sākas pavisam citu diskusiju, nevis tikai vienkārši norādot, ka pārlūki ir lietas, kas lasa EPUBs.

Gadījums ir interesants paziņojums no Bill McCoy no IDPF (Man ir liela cieņa gan Bila un IDPF), ka par JavaScript pievienošana EPUB3 bija strīdīgs lēmums (skat. komentārus šeit). Ļoti interesanti. Ja EPUB tika apspriests kā kaut pabarot pārlūkiem saturu jūs varētu iedomāties, ka JavaScript būtu pirmais sarakstā ir iekļauti. Kāpēc ne? JavaScript ir jau tur uz plate ar pārlūkprogrammām un ļoti nobriedušu stāvoklī - tu būtu muļķīgi ignorēt to un muļķīgi nevar iekļaut to kā atbalstītā satura tipu.

Es nedomāju turēt līdz šo acīmredzamo polemiku par neko citu kā par rādītāju interesantu problēmu. Mēs izliekamies mums ir darīšana ar kaut ko īpašu - Epub - un weirdly tas ierobežo mūsu izpratni par to, ko mēs patiesībā strādā ar - pārlūkprogrammām.

Par grāmatu nākotne ir cieši saistīta ar pārlūku. Diskusija par EPUB kā tehnoloģiju kaut 'atsevišķi' no pārlūkprogrammām nav palīdzēt mums redzēt, ka ļoti bagāta un diezgan neticami nākotni, viens, kas ir pilnīgi atšķirīgs ar to, kas ir priekšā mums tagad. Ja mēs redzam Epub kā kaut kas nav apakškopu pārlūka funkcionalitāti mēs neredzam tagadni vai nākotni skaidri.

Es neesmu pārliecināts, ko rīko mūs atpakaļ no šīs metodes un redzēt lietas. Tā varētu būt, ka mēs kaut apsvērt pārlūku pārāk ikdienišķa, lai nākotnē no grāmatas. Tā varētu būt, ka pārlūks ir pārāk biedējošu kā tas žesti stingri virzienā "web" un satura out "in savvaļā". Tā varētu būt, ka tas viss trigeru izaicinājumiem mēs nevēlas izskatīt - izaicinājumi pašreizējo uzņēmējdarbības modeļiem, status vērtība no grāmatas, profesionālā lepnums, lomas, un infrastruktūra. Kāds tas ir, es esmu pārliecināts, ka tas ir tur, mantotajām idejām, kas neļauj mums izprast, kas patiesībā notiek, no izpratnes, ka Epub nav nekas īpašs.

Mēs varētu varbūt to noskaidrotu, zvanot EPUB ar standartu "portatīvo mājas" un pārtraukt runāt par grāmatām vispār. Tas būtu interesanti pavadīt pusdienas stundu par šo vienkāršu paziņojumu domāšanu un kā tas varētu ietekmēt to, ko jūs darāt.

1 komentārs:

  1. Katrai izstrādātajai mājas lapai tiek veikta iekšējā meklētāju sistēmu optimizācija, kā arī ārējā, slēdzot vienošanos ilgtermiņā. mājas lapu izstrāde

    AtbildētDzēst